Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Soproni borvidék képes leírás - Bor-vidékek, borászatok.tlap.hu
részletek »

Soproni borvidék - Bor-vidékek, borászatok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: borvidekek.tlap.hu » Soproni borvidék
Keresés
Találatok száma - 6 db
CosuinVin

CosuinVin

Mosolygós, Szívesen, Örökség. Önöknek csak szavak, nekünk viszont minden. Sopron legfiatalabb borászata vagyunk. Mindannyian egyetemisták, akik a családi hagyományokat továbbvíve, folyamatosan fejlesztve életünket a bornak szenteltük. Magunkról csak ennyit: fiatalos lendület, jókedv, jó borok. Ez a Cousin!

Erhardt Vinotéka - Sopron

Erhardt Vinotéka - Sopron

Az Erhardt Étterem-Borpince Sopron egykori poncichter negyedében 2008. januárjában megnyitotta borszaküzletét. Vinotékánk az étterem udvarában található. Erhardt Étterem - Borpince - Vinotéka - a Soproni Borvidék egy helyen!

Fertő part

Fertő part

Fertő parti turizmus, programok, Fertő parti hírek. Közérdekű információk, Vállalkozások bemutatása Szabadidős tevékenységek ismertetése. Vendéglátással kapcsolatos információk. A borvidék aktuális hírei.

Soproni borvidék

Soproni borvidék

A borvidékünk Magyarország egyik legrégibb történelmi hagyományokkal büszkélkedő borvidéke. Eredete egészen a keltákig vezethető vissza. A XIV. század elején Magyarország legjelentősebb borvidékei között tartják számon, melynek kereskedelmi kapcsolatai messze túlnyúlnak az ország határain. A XIX. századtól a poncichterek, németajkú gazdák, messze földön híressé tették a soproni bort. A városra jellemző, hogy más borvidékekkel ellentétben a pincéket nem a szőlőhegyekbe, hanem a városban, saját házaik alá építették. Ez akkoriban nemcsak kiváltságot, de nagyobb biztonságot, védelmet jelentett a termelőknek.

Takács Vendégház - Sopron

Takács Vendégház - Sopron

Sopron történelmi belvárosának közvetlen közelében található öt apartmanból álló vendégházunk. Az egykori poncihter negyed egyik hangulatos utcájában, a régi épület teljes felújításával, törekedve a környék hangulatának megőrzésére alakítottuk ki a szállásokat. A Soproni Borvidék az Alpokalján terül el, 1920.-ig egy borvidéket képezett az évszázados hagyományokkal rendelkező borvidék. A Soproni Borvidék földrajzilag egyenes folytatása a burgenlandi Lajta-hegység,-Ruszt-Fertő-vidék bortermő területeinek. A borvidékhez tartozik Kópháza, Balf, Harka, Fertőrákos, Fertőboz községek is. A vidék szőlődombjairól az Alpok és a Fertő tó látható.

Winelife Borászat

Winelife Borászat

A Winelife Borászatot három soproni - poncichter felmenőkkel rendelkező- borász alapította 2010-ben. A Borászat célja bebizonyítani, hogy az eddig savasnak hitt kékfrankos is lehet mindenki számára érthető és kedvelhető bor. A borászat látványpincéje és kóstolóhelysége Fertőrákoson a Fő út mellett található, ahol megízlelhető a teljes sortiment, köztük a borvidéken egyedülálló olaszrizling, valamint késői szüretelésű Néró is. (Sortimentünk többi tagja: zöldveltelini, kékfrankos, kékfrankos barrique, zweigelt, chardonnay, müller thurgau, kékfrankos rosé, vörös-ill fehér szőlőlé). Szőlőműveléssel jelenleg mintegy 15 hektáron foglalkozunk, ám rövid időn belül szeretnénk ezt 25 hektárra növelni.

Tuti menü