Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Móri borvidék képes leírás - Bor-vidékek, borászatok.tlap.hu
részletek »

Móri borvidék - Bor-vidékek, borászatok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: borvidekek.tlap.hu » Móri borvidék
Keresés
Találatok száma - 4 db
Geszler Pince - Mór

Geszler Pince - Mór

A Móri borvidéken családunk több, mint négy generáción keresztül foglalkozik borkészítéssel a sváb hagyományok szerint. Szeretettel várjuk családias hangulatú pincénkben, ahol megkóstolhatja Móri Ezerjónkat - amely 2005-ben elnyerte Mór város bora címet-, valamint Chardonnay, Móri Királyleányka borainkat.

Mór

Mór

Hagyományőrzés a Móri Borvidéken Nincs erősebb kapocs, mint a jó bor tisztelete és szeretete. A móri borlovagrend jelmondata min­den másnál ékesebben fejezi ki az összefogás erejét és szükségességét a borászati hagyományok ápolása és fejlesztése érdekében. Hiszen a borászat nemcsak szőlőművelést, borkészítést és fogyasztást jelent, hanem olyan életmódot és kultúrát, amelynek gyökerei az ősi múltba vezetnek vissza

Móri Borvidék

Móri Borvidék

A Móri borvidéket a szakma ismerői a fiatalabb borvidékek közé sorolják annak ellenére, hogy már a régmúltban is folyt bortermelés a borvidék területén. A történészek szerint a Mór környéki szőlőtermesztés gyökerei egészen a római korig nyúlik vissza. A Móri árok már akkoriban is fontos közlekedési csomópont volt, mivel itt futottak össze a táci, győri és ószőnyi utak. E dombos vidék mérsékelten meleg és mérsékelten száraz, meleg telű éghajlati adottsága és a lejtős területek talajviszonyai különösen kedveztek a szőlőművelésnek.

Öreg Szőlő Vendégház és Borház Székesfehérvár

Öreg Szőlő Vendégház és Borház Székesfehérvár

Az Öreg Szőlő Vendégház és Borház a történelmi belvárostól autóval csak 3 percre, szép, tiszta környezetben várja a pihenni vágyó vendégeket. A szálláshely szobái légkondicionáltak, tv-vel, hűtővel felszereltek. Minden szobához zuhanyfülkés fürdőszoba tartozik. Lehetőség van számítógépes csatlakozásra, internet-használatra. Vendégeink még teljesebb kikapcsolódását medencével és hozzá kapcsolódó szaunával szolgáljuk. A felújított pincehelyiség hangulata évtizedekkel ezelőtti kort idéz fel. A hangulatos pincében lehetőség nyílik kisebb rendezvények (kb. 35 főig) lebonyolítására is. Előzetes bejelentkezés alapján borkóstolót is tartunk kedves vendégeink részére. Hétvégéken a fás - virágos kertben bográcsozás, grillezés is megengedett a kellemes környezetben. Szállásunk család- és bababarát. Az udvaron zárt, kamerával őrzött parkoló áll szálláshelyünk vendégei részére.

Tuti menü