Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mecsekaljai borvidék képes leírás - Bor-vidékek, borászatok.tlap.hu
részletek »

Mecsekaljai borvidék - Bor-vidékek, borászatok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: borvidekek.tlap.hu » Mecsekaljai borvidék
Keresés
Találatok száma - 4 db
Kovibor

Kovibor

Cégünket 1993-ban alapítottuk egy kicsiny családi vállalkozás formájában. Akkor mindössze negyed hektáros birtokkal, és mintegy 30-40 Hl vörösbor előállítására és tárolására alkalmas pincével rendelkeztünk. Mára az alapítás óta eltelt 10 év alatt még mindig 100 %-ig családi tulajdonban lévő cég keretein belül az elmult évek szőlőtelepítéseinek köszönhetően, közel 40 hektáros birtokon gazdálkodunk. Gazdag fajtaválasztékunkkal két legdélebbi borvidékünket, a Villány-Siklósi és a Mecsekaljai borvidéket képviseljük. Vörösboraink termőhelyei a Villány-Siklósi borvidék kiválló adottságú területein (Gönntér, Kőbánya) helyezkednek el. Fehérboraink között Siklósi és Mecseklaljai egyaránt megtalálható. Nemcsak fajtaválasztékunk színes, hanem borkészítési technológiánk is sokrétű. Készítünk hagyományos, reduktiv erjesztésű és barrique borokat egyaránt.

Mecsekaljai borvidék

Mecsekaljai borvidék

Szubmediterrán jellegű, legmelegebb, leghosszabb tenyészidejű borvidékünk. Csapadéka közepes, inkább vízben szegény. Történelem: Kettős szőlőkultúra nyomait lehet felfedezni. Az egyik a kelta - görögöktől eltanult -, a másik pedig az itáliai - a rómaiaktól fennmaradt - technológia. Sopianae (ma Pécs) fontos kereskedelmi utak kereszteződésében épült fel. A honfoglaló törzsek - mint máshol - már tisztában voltak a szőlő értékével.

Pécsi Bor KFT

Pécsi Bor KFT

A családi borászat szakmai irányítója Bótor János kertészmérnök. Boraik a Pécsi Borvidéken a 6-os főút keleti városba érkezése előtti Pécs-Somogy határában lévő kiváló adottságú Ördögárok és Őrhegy dűlőben termesztett Rajnai Rizling, Cirfandli, Chardonnay, Zweigelt szőlőfajtákból készülnek. Céljuk a pécsi hagyományos szőlőfajták borainak megjelentetése a kereskedelemben, vendéglátásban. A szép bor gondos borászati technológiával készülhet, amelynek alapja: az ültetvény kitettsége - terhelése - ápolása, és az eredményeként termett egészséges, minőségi szőlő.

Róth Pince - Bóly

Róth Pince - Bóly

A Róth Pincészet a Montenouvo-mauzóleummal szemben található, kissé kiemelkedve a pincék közül. A pincelabirintust az 1790-es években kezdték el építeni és 1888-ban fejezték be. A pinceágak hossza összesen 500 méter. Ékessége a két főág végén található egy-egy 50 000 literes üveghordó, ami kuriózumnak mondható.

Tuti menü