Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mátraaljai borvidék képes leírás - Bor-vidékek, borászatok.tlap.hu
részletek »

Mátraaljai borvidék - Bor-vidékek, borászatok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: borvidekek.tlap.hu » Mátraaljai borvidék
Keresés
Találatok száma - 5 db
Dudás Ferenc

Dudás Ferenc

A borszőlőfajták közül legelterjedtebbek: Rizlingszilváni, Muscat Ottonel, Olaszrizling, Szürkebarát, Tramini, Chardonnay, Leányka, Hárslevelű, Kékfrankos, Zweigelt, Cabernet Savignon, Zenit és az Irsai Olivér. Kiemelkedő minőségű termőhelyek a borvidéken: Gyöngyös, Farkasmály, Gyöngyöspata, Gyöngyöstarján, Gyöngyössolymos, Abasár, Nagyréde, Visonta és Markaz.

Kolozsi Pincészet

Kolozsi Pincészet

A pincészet Kolozsi Ákos egyéni vállalkozásaként működik, akinek vállalkozása e körben csak most kezdi bontogatni szárnyait. Tevékenységi köre kiterjed szőlőművelésre, szőlőtermesztésre, szőlő feldolgozásra, borkészítésre és forgalmazásra. Jelenleg 3 hektáron folyik a gazdálkodás, melynek területen Leányka és Bíbor kadarka szőlőfajták találhatók.

Kovács Pince

Kovács Pince

A család dédapáig visszamenően foglalkozott borászattal. Az akkori 1-2 parcellás gazdaság mára 19 hektárra nőtte ki magát. Ebből termő szőlő 3,5 hektár, és 4 hektár központi törzsszőlő ültetvény, aminek egyik fele idén hozza első termését. Ide már olyan fajták kerültek telepítésre, amit palackos borként kívánunk értékesíteni. Ilyenek a CABERNET SAUVIGNON, TRAMINI, a KÉKFRANKOS, MERLOT, CHARDONNAY, SZÜRKEBARÁT.

Mátraaljai borvidék

Mátraaljai borvidék

A Mátrai Történelmi Borvidék az ország 22 borvidéke közül területi nagysága alapján a második legnagyobb, a hegyvidékiek között pedig a legnagyobb a mintegy 7.815 hektárnyi nyilvántartott szőlő ültetvényével. A borvidék a Mátra hegység déli lejtőin, kelet-nyugat irányban a Tarna és a Zagyva folyók által határolt területen, mintegy 15;20 km széles sávban helyezkedik el. A területen ősi hagyományai vannak a szőlészeti-borászati tevékenységnek.

Szőke Mátyás

Szőke Mátyás

A Mátrai borvidéken, Budapesttől mintegy 90 km-re, Gyöngyöstarjánban él és dolgozik a Szőke család, mely sok nemzedékre visszamenőleg foglalkozik szőlészettel-borászattal. Szőke Mátyás Pincészete egész évben nyitva áll az oda látogató borszerető közönség előtt. Előzetes megbeszélés alapján vállalják a csoportos pincelátogatásokat.

Tuti menü