Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kunsági borvidék képes leírás - Bor-vidékek, borászatok.tlap.hu
részletek »

Kunsági borvidék - Bor-vidékek, borászatok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: borvidekek.tlap.hu » Kunsági borvidék
Keresés
Találatok száma - 5 db
Frittmann Borászat -

Frittmann Borászat -

A Frittmann Testvérek Kft. borászata Soltvadkerten, a Kunság déli részén fekvő alföldi kisvárosban található. A két testvér, Frittmann János, Frittmann István és a szűkebb családi kör 1987-óta munkálkodik, végez szőlész, borász és kereskedelmi tevékenységet.

Kunsági borvidék

Kunsági borvidék

A Kunsági borvidék a homokos talajú Alföldön található az ország legnagyobb kiterjedésű borvidéke. A szőlők egy részét a futóhomok megkötése céljából telepítették. Az itt termett ún. homoki bor a mindennapok bora. Nem különleges eseményekre, ünnepi asztalra való, viszont a "kocsmabor" a hétköznapok fontos része.

Kunsági Fesztivál

Kunsági Fesztivál

A borvidék pincészetei reprezentatív módon vonultathatják fel a rendezvényen a borvidék jellemző borait, különös tekintettel az eredetvédett borokra. Helyszín: MMGM Aula, emeleti folyosók BorAkadémia Kunsági Borverseny nevezett borainak kóstolója Helyszín: MMGM emeleti Körterem

Molnár Családi Borászat-Cegléd

Molnár Családi Borászat-Cegléd

A Molnár Családi Borászat gondosan ápolt szőlőterületei, az Alföld ?kapujában?, a gödöllői dombság utolsó nyúlványán helyezkednek el. A löszös-agyagos talaj biztosítja boraink kiváló minőségét. Ez a terület a Kunsági Borvidék egyik legjobbnak tekintett termőterülete. Igen sokrétű a fajtaszerkezetünk. Megtalálható a Rajnai Rizling, Cserszegi Fűszeres, Leányka, Hárslevelű, Chardannay, Kékfrankos és Cabernet Sauvignon illetve a Tramini. Borászatunk nem a tömegbor gyártásra rendezkedett be, hanem kiváló minőséget szeretnénk előállítani.

Szőke Pincészet - Kiskunhalas

Szőke Pincészet - Kiskunhalas

Kiskunhalas környékéhez, a pincéhez tartozó szőlőterület több, mint 300 ha szőlőültetvény. Pincészetünkben meg volt az igény, hogy saját termesztésű szőlőből készült borokkal is jelen legyünk, így 2000-ben megindult egy 50 ha nagyságú szőlőterület telepítése. Ennek eredményeként mára a szőlőtermesztésre maximális behatással vagyunk, és egy jó feldolgozási technológiával ötvözve még szebb borokkal tudunk szolgálni a borszeretőknek.

Tuti menü