Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bükkaljai borvidék képes leírás - Bor-vidékek, borászatok.tlap.hu
részletek »

Bükkaljai borvidék - Bor-vidékek, borászatok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: borvidekek.tlap.hu » Bükkaljai borvidék
Keresés
Találatok száma - 4 db
Bogácsi Vendégházak

Bogácsi Vendégházak

Engjedje meg, hogy meghívjuk Önt Bogácsra, Dél-Borsod egyik legszebb településére, a Bükkaljai Borvidék központjába, ahol két, a tökéletes pihenésre, kikapcsolódásra felkészített bogácsi vendégház várja. Bogács Egertől 16 km-re, Mezőkövesdtől 8 km-re fekszik a Bükk hegység kiszélesedő völgyében. Bogács nemzetközi hírű termálfürdőjével, szép környezeti fekvésével, gazdag kulturális programjaival, borkultúrájával, fejlett infrastruktúrájával és színvonalas szolgáltatásaival a régió kiváló üdülőközsége.

Borozzunk a Bükkalján!

Borozzunk a Bükkalján!

Segítek, hogy időben megtudd, melyik bükkaljai boros pincében lesz bórkóstolás és milyen boros programok várnak a Bükkaljai Borvidéken? Ha kirándulást tervezel a Bükkbe és szereted a magyar borokat, biztosan csapra vernél néhány boroshordót, hogy a bükkaljai borokat megismerhesd! De melyik bükkaljai boros pincét keresd fel? Csak Eger jutott az eszedbe, de nem szeretnél tömeget? Segítek!

Bükkaljai Borút

Bükkaljai Borút

"Olyan borvidékre, a Bükki Borvidékre hívom, ahol az "Isten adta" riolittufa pincék sokasága érleli és tartja szinte állandó hőmérsékleten a kellemes savakkal rendelkező Bükkaljai borokat. Ahol a borturizmus, a boros programok és rendezvények jól összebarátkoztak a falusi turizmussal, a Kedves Vendégekkel. A Bükkalja semmihez sem hasonlítható adottságait, a táj harmóniáját, barlanglakásokat, kaptárköveket, esetenként több soros, díszített pincéket, a népi lakóházakat, múzeumokat, néphagyományokat, népi mesterségeket, régi étkeket, gyógy és termálstrandokat, és nem utolsósorban a jó borokat Önnek, Családjának, barátainak is látni, élvezni, kóstolni kell. Borvidékünk Mezőkövesdtől előbb Miskolcig, majd már Edelény és Szikszó környékéig tart. Célunk a borturizmus erősítése, néphagyományokkal, humorral fűszerezése, az egyedi pincekultúrák megismertetése, a kulturált borfogyasztás elősegítése. Borainkat ne csak egymásnak dicsérhessük, jöjjenek el, kóstolják meg, és dicsérjék önök is, de csak ha megérdemli."

Bükkaljai borvidék

Bükkaljai borvidék

Az Észak- Magyarországi tájba illeszkedő borvidék a Bükk déli, délkeleti lejtőin, az Egri és Tokaj-hegyaljai borvidék között terül el, az Egri borvidék határától Miskolcig húzódik, mintegy 2200 hektáron. Az egykor híres vidék két nagyhírű szomszédjának árnyékában még nem tudta kialakítani önálló arculatát.

Tuti menü