Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Balatonfelvidéki borvidék képes leírás - Bor-vidékek, borászatok.tlap.hu
részletek »

Balatonfelvidéki borvidék - Bor-vidékek, borászatok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: borvidekek.tlap.hu » Balatonfelvidéki borvidék
Keresés
Találatok száma - 6 db
A borvidékről

A borvidékről

Az egész Balaton környékén nem ritkák a római kor 2000 éves emlékei. Az 1300-as évek elején a veszprémi püspökségnek már kiterjedt szőlőbirtokai voltak itt, de feltehetőleg már a kelták itt is termesztettek szőlőt.

Balatonfelvidéki ismertetők

Balatonfelvidéki ismertetők

Táj és ember - Vendégvárás, Bor és gasztronómia Programok Rendszerezett tájékoztató weboldal. Minden a a borvidéken megtalálható és fontos lehet az érdeklődők számára a szórakozáshoz, kikapcsolódáshoz vagy ismeretszerzéshez

Istvándy Jenő pincészete

Istvándy Jenő pincészete

Magyarország legnagyobb tavának, a Balatonnak északi partján fekszik, a szépségéről és természeti kincseiről híres Káli medence szívében, . A család jelenleg 8 hektár szőlőterületen gazdálkodik, és főként a borvidéken csodálatos ízeket adó Chardonnay, Olaszrizling és KépKirályleányka szőlőfajtákkal dolgozik, melyből több évjárat és technológiai eljárással készült borszekció is helyet kap a palettán.

Káli medence

Káli medence

Minden évszakban érdemes a Balaton-felvidék e csodás medencéjében járni. Tavasszal virágzó mandulafák övezik az utakat (Hamvas Béla szerint Provánsz, Toszkána és a Káli-medence egyenrangú), ébredeznek a falvak téli álmukból. A vulkáni hegyek tövében a mezők megtelnek birkákkal, kecskékkel, marhákkal, lovakkal. A középkori romok zöldülő lombokkal takaróznak, a présházak körül gyűlik a munka.

Kálmán Pince

Kálmán Pince

A Kálmán család hitvallásának legfontosabb eleme a tradíciók tisztelete a szőlőfajták kiválasztásától a borkészítésig. Az optimális termőhely kiválasztásával, terméskorlátozással, gondos szürettel és a legkorszerűbb feldolgozással a pincészet garantálja boraik kimagasló minőségét.

Kata Borház

Kata Borház

A hozzánk ellátogatóknak lehetősége nyílik a balatoni borokkal és borászokkal megismerkedni borvacsorák keretén belül. Megkóstolhatják a helyi alapanyagokból készült hidegtáljainkat (házi sajt, házi kenyér, mangalica sonka stb.) és egytál ételeinket (levesek, pörköltek). Az aktív pihenésre vágyók komplex programcsomagot tudnak igénybe venni (lásd: programok) előzetes egyeztetés alapján. Vállaljuk nagyobb összejövetelek, csapatépítő tréningek szervezését is.

Tuti menü