Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Badacsonyi borvidék képes leírás - Bor-vidékek, borászatok.tlap.hu
részletek »

Badacsonyi borvidék - Bor-vidékek, borászatok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: borvidekek.tlap.hu » Badacsonyi borvidék
Keresés
Találatok száma - 4 db
A borvidék geológiája és történelme

A borvidék geológiája és történelme

A badacsonyi borvidék a Balaton-Felvidéken, a Balaton és a Tapolcai-medence találkozásánál terül el. Badacsonyon hegyén kívül a borvidékhez tartozik még Szigliget, Csobánc, Gulács, Szent-György hegy, Tóti hegy, Hajagos. A szőlőtermelésre alkalmas terület 4236 hektár, melyből 3722 hektár első osztályú termőhely. Jelenleg 1790 hektáron található szőlő, melyből 1500 hektár a termő. A védett déli fekvéseken kialakuló szubmediterrán klíma kedvez a szőlő teljes beérésének. Ezek a lejtők kimagasló minőségű termőhelyként ismertek a római kor óta - Probus császártól, a III. századból származik a Vinea Pannoniae Nobilis Districtus borvidék-megjelölés, Európa egyik legrégibb eredet-megjelölése.

A borvidék WIKI

A borvidék WIKI

A Badacsonyi borvidék a Dunántúl közepén, a Balaton északi partjának nyugati részén, a Badacsony környékén található. Területe 1600 hektár. Olvashatunk a történetéről, a borvidék jellemzőiről, a termesztett szőlőfajtákról, és borházakról, pincészetekről is találunk információkat

Badacsony

Badacsony

Badacsony weblapja bemutatja a tájat, szálláshelyeket, programokat, nevezetességeket ajánl, és a természetesen a badacsonyi szőlőfajtákról is találunk információt, továbbá megtaláljuk itt a Badacsonyi Borút állomásait is.

Dobosi Stier Pincészet

Dobosi Stier Pincészet

Bulea Kincse Kft. (magyarul Badacsony Kincse) 2009-ben alakult 100%-ban magyar tulajdonban lévő társaság. Fő tevékenysége a szőlőtermesztés és a hozzá kapcsolódó vendéglátás. Termőterületei Badacsonyban találhatók. Az ügyvezetésbe 2010-ben bekapcso-ódó Dobosi Csaba Mihály a cég tevékenységi köreit a kézi földmunka tevékenységgel és régészeti feltárással is bővítette. A feltárásokkal eltöltött közel egy évtizedes tapasztalatit tudja hasznosítani a Bulea Kincse Kft-nél is. Fő profilja azonban a szőlőtermesztés és borelőállítás.

Tuti menü