Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Általános információk képes leírás - Bor-vidékek, borászatok.tlap.hu
részletek »

Általános információk - Bor-vidékek, borászatok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: borvidekek.tlap.hu » Általános információk
Keresés
Találatok száma - 23 db
Balatoni Borkultúráért Alapítvány

Balatoni Borkultúráért Alapítvány

A Balatoni Borkultúráért Alapítvány 2008 áprilisában kezdte meg a működését azzal a szándékkal, hogy a Balatonhoz, mint földrajzi egységhez tartozó borvidékek fejlődését elősegítse. Szeretné azt elérni, hogy a Balaton Borrégióban megtermelt borok kellően ismertek és elismertek legyenek. Ennek a már évszázados hagyományokkal rendelkező híres bortermelő területnek kellett egy régiós képviselet, amelyet itt Csopakon, a Balatonfüred-Csopaki borvidék központjában valósítottunk meg.

Barta Pince

Barta Pince

Szerencsről Mád felé tartva akaratlanul is elkapja tekintetünket a Király-hegy egyik legimpozánsabb, legmeredekebb részén fekvő birtok: az Öreg Király dűlő. Nem csak kivételes fekvésével, de a fokozatosan, őseink által kőről-kőre kirakott jellegzetes teraszaival is kitűnik a vidékből. A területet már a 13. században is szőlőtermesztésre használták. A borászat központja a jelenleg felújítás alatt álló mádi Rákóczi-Aspremont kúria. Történelmi múltjában, megjelenésében méltó társa az Öreg Király dűlőben elterülő szőlőbirtoknak.

Bor kellékek

Bor kellékek

Nagy választékkal állunk rendelkezésére, amennyiben pálinka és bor gyártáshoz keres üvegeket. Üvegeink jó minőségűek, hőállóak, melyek a könnyebb a munkát teszik lehetővé. Laboratóriumi mérőhengerek, kémcsővek és különböző laborban használatos tárgyakat is árusítunk. Itt mindent egy helyen megtalál. Ezenkívül még üvegkádakból is nagy választékunk van, vagy a különböző folyadékok méréséhez és tárolásához is vannak üvegeink. Látogasson el oldalunkra, ahol a különböző termékeinkkel megismerkedhet.

Borászportál - online bormagazin

Borászportál - online bormagazin

Online Borászportálunk könnyed, izgalmas írásokkal, naprakész hírekkel látja el a hazai és nemzetközi borvilág iránt érdeklődő, a bor és az információ kulturált fogyasztására szomjas közönséget. Online bormagazinunkban egy helyen talál híreket a borok világából, boros leírásokat, borteszteket, borjellemzéseket. Boros programajánlókban pedig az aktuális boros rendezvényekről tájékoztatjuk. Külön rovatban találja a Borászportál szakértőinek írásait borokról, borkóstolókról, hazai és nemzetközi borászatokról, de lehetősége van licitálni borvacsorákra, boros utakra és bortanfolyamokra is.

Borbolt a bazilika árnyékában

Borbolt a bazilika árnyékában

A Szent István Bazilika tőszomszédságában nyitotta meg a legújabb budapesti üzletét a Bortársaság. Az ötletet az adta, hogy a Pannonhalmi Főapátság a múlt század elején évtizedeken keresztül sikeres üzletet működtetett a József körúton, ahol saját borokat és az apátság egyéb gyógytermékeit árulták.

Borigo

Borigo

Online bormagazin. Cikkek, blog, Aktuális témák, hírek, bulvár. Gasztonómia, borsikola, borkultúra, vagyis minden, ami bor. Minden amit tudni akarsz a borról...de sohasem merted megkérdezni Az utóbbi másfél évtizedben erőteljes polgárosodás játszódott le hazánkban, ennek pedig egyik jól látható színtere a gasztronómia. Mind az éttermek száma és minősége, mind a borászatok erőteljes fejlődése mutatja, hogy fokozatosan fel- és visszaépül az a hardver és szoftver, ami elveszett az évtizedek során. Mi, a BORIGO szerkesztői is ennek a missziónak egy szelete vagyunk, éppen ezért elhatároztuk, hogy készítünk egy olyan összeállítást, amelyben a kezdő borfogyasztó éppúgy talál érdekességet, mint az, akinek már régóta hobbija a dolog. Meg ismételni sem árt...

Borkultúra

Borkultúra

Itt tájékozódhat a látogató az aktuális borversenyekről, borászati és pezsgő fesztiválokról. Az érdekes hírek is összegyűjtik a szerkesztők, amik a borral, borászattal kapcsolatosak. A külföldi versenyeket is figyelemmel kisérik.

Borturista

Borturista

Hazai és külföldi hírek a borokról borászatokról. Webshop is van, tehát, akár vásárolhat is a látogató, igaz, kissé szűkösnek tűnik a választék. Képek, bortúrák, csapatépítő tréningek szervezését is vállalják.

Hárslevelű

Hárslevelű

Hárslevelű szőlő és belőle készült fehérborral foglalkozó oldal. Tokaji aszú, Kincsem Dűlő. Borkülönlegesség.

Hirdetés
Hungary-Wines

Hungary-Wines

A portálon megtalálunk mindent, ami a borhoz, a borászathoz kapcsolódik. Programokról, borversenyekről tájékozódhatunk. Magyar szőlő és borfajtákról, bortörténelemről olvashatunk. A weblapon fórum és chat is működik.

Kékoportó

Kékoportó

Oportó szőlővel foglalkozó oldal. A Oportóról általánosan. Oportóból készülő borok: Egri bikavér, Kékfrankos.

Leányka szőlő

Leányka szőlő

Leányka szőlő és belőle készült fehérborral foglalkozó oldal. Egri Leányka, Móri Leányka. Borkülönlegesség. Gasztronómiai felhasználásuk.

Magyar Bor Akadémia

Magyar Bor Akadémia

A Magyar Bor Akadémia - mint társadalmi szervezet - a magyar bor ügyének szolgálatára és képviseletére 1992-ben jött létre. Alapszabálya szerint az Akadémia célja a magyar szőlészet és borászat tudományos fejlődésének szolgálata, a gazdasági életben elfoglalt helyének erősítése, a bor fogyasztási kultúrájának emelése, a magyar borok és a gasztronómia méltó egymásra találásának elősegítése, a magyar bor és a kultúra kapcsolatának megújítása.

Mikro-birtokos

Mikro-birtokos

Aki szereti és igényli a minőséget, aki értékeli az érzést, hogy a bor, amit elfogyaszt, amivel megkínálja vendégeit, mellyel megajándékozza barátait az a sajátja, annak biztosan az egyik - és vélhetően a legjobbak közül választható - döntése lehet a mikro-borbirtokosok klubjához csatlakozni. A rendszer egyedülálló és különlegesen elegáns!

Munkaruha

Munkaruha

Munkaruházati és munkavédelmi termékek, kis-és nagykereskedelme. Itt a megrendelő, mindet megtalál, ami a biztonságos munkavégzéshez kell. Kizárólagos magyarországi forgalmazói vagyunk egy olasz munkaruha gyártó cégnek, amely 15 éve van jelen a Nyugat-Európai piacon. Kiváló minőséget képviselnek és minden egyes EU normának megfelelnek.

Muskotály

Muskotály

Muskotály szőlővel foglalkozó oldal. A muskotályról általánosan, Alexandriai muskotály, Ottonel muskotály, Apró szemű, fehér muskotály.

Online borrendelés

Online borrendelés

A borterasz.hu segítségével közvetlenül a pincészetektől rendelhető bor, illetve a felhasználók közvetlenül a borásztól, vagy más látogatóktól juthatnak információhoz. A közvetlen értékesítésnek köszönhetően mindenki jobban jár, mintha kereskedőktől vásárolna. A bor frissen, egyenesen a pincéből érkezik, nem áll heteket, hónapokat polcokon. A borteraszon egy helyen közvetlenül mutatkoznak be a pincészetek, saját maguk szerkesztette oldalakkal, képekkel, hírekkel.

Tuti menü